Zoeken

Marokko heeft Algerije gewaarschuwd voor inzet leger tegen Polisario

8 april 2018 - 15:30 - Marokko

©

Marokko heeft altijd de voorkeur gegeven aan gesprekken en onderhandelingen om een oplossing te vinden voor het Sahara-conflict. Vanwege de recente ontwikkelingen in de regio denkt het koninkrijk echter steeds meer aan een militaire ingreep.

Dat is althans was Middel East Eye bericht op basis van een bericht van Marokko aan Algerije waarin het koninkrijk waarschuwt voor een militaire interventie in de Sahara als de Polisario zich niet terugtrekt uit het oosten van de bufferzone.

Om de Algerijnse autoriteiten op de hoogte te brengen heeft Marokko een beroep gedaan op de ambassadeur van een Europees land in Algiers. Over welk land het gaat wordt niet vermeld.

Marokko heeft deze week besloten om ferm op te treden tegen de overtredingen van de Polisario in de bufferzone. De beweging schond in de afgelopen weken het staakt-het-vuren en de resoluties van de VN door zijn "ministerie van Defensie" naar de bufferzone te verplaatsen.

Satellietbeelden bevestigden deze verplaatsingen en de oprichting van militaire infrastructuur ten oosten van de bufferzone. De VN werd op de hoogte gebracht en Koning Mohammed VI haalde in een bericht hard uit naar Algerije die de Polisario steunt, financiert, bewapend en host.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team