Zoeken

Marokko hekelt "onaanvaardbare verklaringen" van Algerije over Sahara

12 september 2018 - 17:20 - Marokko

©

De spanningen lopen opnieuw op tussen de Marokkaanse en Algerijnse delegaties in Genève, waar de 39e Mensenrechtenraad van de VN plaatsvindt.

De permanente ambassadeur bij de VN in Genève, Omar Zniber, heeft de "onaanvaardbare en ongegronde verklaringen van de Algerijnse delegatie over de situatie in de Marokkaanse Sahara" fel veroordeeld. Zniber herinnerde eraan dat Algerije "zich al 45 jaar inzet om een belachelijk politiek en regionaal conflict over de Sahara" in leven te houden.

Volgens de bewindsman is "de inmenging van Algerije onaanvaardbaar, voornamelijk omdat het buurland een zware geschiedenis heeft inzake schendingen van de Mensenrechten, zoals in een rapport van het Mensenrechtencomité van 26 juli wordt bevestigd".

Algerije wordt er tevens door de Marokkaanse diplomaat van beschuldigd haar plichten met betrekking tot de bescherming van vluchtelingen niet te respecteren. Marokko heeft bovendien "verschillende delegaties, buitenlandse parlementariërs, internationale NGO’s, VN-verantwoordelijken, waaronder de speciaal gezant van de VN, ontvangen (...) in tegenstelling tot de valse informaties die de vertegenwoordigers van Algerije proberen te verspreiden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team