Zoeken

Algerije weigert aan onderhandelingen over Sahara deel te nemen

12 april 2018 - 15:00 - Wereld

©

Algerije zal niet aan de onderhandelingen tussen Marokko en het Polisario over de Sahara deelnemen maar wel steunen. Dat liet de Algerijnse minister van Buitenlandse zaken Abdelkader Messahel dinsdag weten.

"Iedereen is het er mee eens dat er geen andere optie is dan onderhandelingen tussen het Polisario Front en Marokko", verklaarde de minister op nieuwszender France24. Hij uitte de wens dat deze onderhandelingen opnieuw worden opgestart.

Voor de bewindsman die momenteel op werkbezoek in Frankrijk is, hebben de onderhandelingen altijd al plaatsgevonden in het bijzijn van "vertegenwoordigers van het Polisario Front en van Marokko". Daar komt volgens hem "geen verandering in", omdat het conflict niet tussen Algerije en Marokko is "maar tussen Marokko en het Sahrawi Volk en tussen Marokko en de besluiten van de VN".

Marokko beschuldigt Algerije ervan de Sahara kwestie uit te buiten. Koning Mohammed VI verklaarde vorig week dat de rol van Algerije overduidelijk was. "Het is Algerije dat financiert, het is Algerije dat host, het is Algerije dat bewapent, het is Algerije dat steunt en dat een diplomatieke steun verleent aan de Polisario.", aldus de Koning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team