Zoeken

Saad Lamjarred veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf

24 februari 2023 - 18:43 - Cultuur

©

Saad Lamjarred is vrijdag door het het Hof van Assisen in Parijs, tot 6 jaar gevangenisstraf met onmiddellijke aanhouding veroordeeld voor verkrachting en zware mishandeling. De Marokkaanse zanger stond sinds maandag terecht in de Franse hoofdstad.

Toen de rechter het vonnis uitsprak, bleef Saad Lamjarred onbewogen en hield hij zijn handen stil op zijn benen, terwijl de klager, Laura Prioul, zich aan haar moeder vasthield. De zanger heeft de beschuldigingen altijd ontkend en beweert dat hij de jonge vrouw niet verkracht heeft.

Lees ook: Saad Lamjarred en Ghita El Allaki in de rechtbank (video)

De rechter herhaalde de bewezen feiten in deze zaak, waaronder het geweld tegen Laura Prioul, zijn dronkenschap en drugsgebruik, alvorens de politie te vragen om de zanger te begeleiden tijdens de beraadslagingen.

Tijdens de vijf dagen van zijn proces werd Saad Lamjarred gesteund door zijn vrouw Ghita El Allaki. De advocaten van de zanger, Jean-Marc Fedida en Thierry Herzog, probeerden het gedrag van de klager in twijfel te trekken. Meester Fedida verklaarde in zijn pleidooi: "Als je om 8.30 uur ’s ochtends in de kamer van een jongen bent, weet je dat hij verder wil gaan. Dat is het doel, zelfs voor een non. Als ze van gedachten veranderde, was dat haar recht." Meester Herzog benadrukte op zijn beurt dat het dossier geen bewijzen bevatte van de schuld van zijn cliënt.

Lees ook: Saoedi’s boden miljoen euro om verkrachtingsaangifte tegen Saad Lamjarred in te trekken

Saad Lamjarred heeft nu tien dagen om in beroep te gaan tegen het vonnis van de rechtbank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team