Zoeken

Filmcriticus: "Saad Lamjarred lijdt aan geestelijke stoornis"

2 maart 2023 - 20:30 - Cultuur

©

Filmcriticus en schrijver Tarek El Shennawi heeft onthutsende onthullingen gedaan over de geestelijke gezondheid van de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred, die op 24 februari 2023 tot zes jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor verkrachting met verzwarende omstandigheden.

Saad Lamjarred lijdt aan een "seksuele masochisme stoornis", beweerde Tarek El Shennawi een dag nadat het Assisenhof van Parijs de Marokkaanse zanger tot zes jaar gevangenisstraf had veroordeeld voor het verkrachten en slaan van Laura Prioul in een hotelkamer in oktober 2016. "Hij is ziek van masochisme en martelt vrouwen. Hij is vriendelijk en medelevend, maar wanneer misdaden, beschuldigingen en processen zich herhalen, denk ik niet dat dit het definitieve vonnis is", voegde hij eraan toe.

Lees ook: Vader Saad Lamjarred reageert op veroordeling zoon

Maar de Arabische filmcriticus lijkt een verkeerde terminologie te hanteren. Volgens het MSD-handboek bestaat seksueel masochisme uit "handelingen waarbij een persoon seksuele opwinding ervaart door zelf vernederd, geslagen, vastgebonden of anderszins aangerand te worden. Seksueel masochisme veroorzaakt significant lijden of verstoort het dagelijks functioneren."

Lees ook: Saad Lamjarred in beroep tegen veroordeling voor verkrachting

El Shennawi zou volgens bepaalde media zijn woorden slecht hebben gekozen en de terminologie hebben verward. Volgens hen was het zijn bedoeling de term "sadisme" te gebruiken, dat betekent het vinden van seksueel genot door anderen pijn, lijden of vernedering toe te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team