Zoeken

Saad Lamjarred riskeert 20 jaar celstraf voor verkrachting

21 februari 2023 - 15:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zanger Saad Lamjarred wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding in een hotel in Parijs in 2016. Hij verscheen op maandag 20 februari voor het hof van assisen. Er hangt hem 20 jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

Laura Prioul verklaarde dat ze er naar uitkeek om tegenover Saad Lamjarred te staan in dit "proces waar ze op heeft gewacht", aldus haar advocaat Jean-Marc Descoubès. De advocaten van de zanger, Jean-Marc Fedida en Thierry Herzog, weigerden te spreken voor de aanvang van het proces. De psychiatrische deskundige die Lamjarred tijdens het onderzoek sprak, beschreef hem als een man met "onvolwassen" gedrag en een "te groot ego dat zijn tolerantie voor frustraties beperkt".

Lees ook: Saad Lamjarred en Ghita El Allaki in de rechtbank (video)

Saad Lamjarred heeft honderden miljoenen views op YouTube en is één van de stemmen die het debat over geweld tegen vrouwen in Marokko opnieuw hebben aangewakkerd. De artiest krijgt, ondanks de aanklachten en het feit dat hem tot 20 jaar gevangenisstraf te wachten staat, nog steeds veel steun van zijn fans.

De feiten die de artiest achtervolgen dateren van oktober 2016. Laura Prioul, het vermeende slachtoffer, was toen 20 jaar oud. Ze ze zegt dat ze seksueel is aangerand door Saad Lamjarred na een avond met drank en drugs. Een aantal medewerkers van het hotel vertelden aan de onderzoekers dat ze "een jonge vrouw met een gescheurd T-shirt hebben geholpen". Ze huilde en was zeer angstig. Ze hebben ook de vermoedelijk dronken man tegengehouden die haar achtervolgde.

Lees ook: Saâd Lamjarred opnieuw voor de rechter

De zanger zelf houdt vol dat hij zich enkel heeft verdedigd tegen Laura Prioul. De jonge vrouw is volgens hem gewelddadig geworden, terwijl ze het net gezellig hadden. Hij zegt dat hij haar had heeft aangeklaagd om "een schandaal te voorkomen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team