Zoeken

Ryanair vliegt deze zomer van Agadir naar 19 nieuwe bestemmingen

1 april 2022 - 16:20 - Economie

©

Ryanair heeft dinsdag zijn planning bekend gemaakt voor de zomer van 2022 vanaf de luchthaven van Agadir. De hoofdstad van de Souss-regio zal dit zomerseizoen met veel Europese steden verbonden worden, waaronder 19 nieuwe routes naar 10 Europese landen.

De lowcost-luchtvaartmaatschappij brengt hiermee het totaal aantal bestemmingen vanaf Agadir op 28. Het bedrijf is ook van plan om de stad nog beter te promoten als reisbestemming, aldus een verklaring van Ryanair.

Lees ook: Ryanair biedt 2 miljoen plaatsen aan voor Marokko deze zomer

De ticketprijzen beginnen bij 19,99 euro (219 dirham) voor reizen van maart tot oktober 2022 en zijn vanaf 1 april beschikbaar zijn op de website van Ryanair. "We zijn verheugd om onze nieuwe basis in Agadir te operationaliseren. Er was een investering nodig van 200 miljoen dollar voor de luchthaven van Agadir, onze derde Marokkaanse basis", zei Eddie Wilson, de operationele directeur van Ryanair.

De luchthaven van Agadir beschikt over twee Ryanair-vliegtuigen en verbindt de stad met de Spaanse steden Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Sevilla, Tenerife Zuid en Valencia. Reizigers die Italië willen bezoeken vanuit Agadir kunnen kiezen uit de volgende bestemmingen: Bologna, Napels, Pisa, Rome Fiumicino, Turijn en Milaan Bergamo. Daarnaast zullen er ook nog vluchten worden uitgevoerd naar Frankrijk: Parijs Beauvais, Nantes, Perpignan, Toulouse, Bordeaux en Marseille.

Lees ook: Ryanair onthult Marokkaanse hotspots voor 2022

In de toekomst wil Ryanair Agadir eveneens verbinden met Wenen (Oostenrijk), Charleroi-Brussel-Zuid (België), Baden-Baden en Weeze (Duitsland), Porto (Portugal), Krakau (Polen), Dublin (Ierland) en Londen Stansted en Manchester (Verenigd Koninkrijk).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team