Zoeken

Ryanair vliegtuig beschadigd in Essaouira

10 februari 2024 - 20:00 - Marokko

©

Op de luchthaven van Essaouira Mogador vond vrijdag een incident plaats dat bijna uitliep op een tragedie. Een vliegtuig van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair liep daarbij schade op.

Het toestel, afkomstig uit Marseille, werd kort na de landing in Essaouira beschadigd door een botsing met een zeemeeuw. Het dier raakte de vleugel van het vliegtuig, wat resulteerde in ernstige materiële schade.

Lees ook: Nachtmerrie op Ryanair-vlucht van Marokko naar VK

Dit incident werpt licht op een significant probleem op de luchthaven van Essaouira Mogador: het ontbreken van adequate apparatuur om vogels weg te houden van de luchthaven, een cruciale veiligheidsmaatregel voor de luchtvaart. Volgens lokale bronnen, stelt deze tekortkoming de luchthaven bloot aan een verhoogd risico op ongevallen en onderstreept het de dringende noodzaak om te voldoen aan de internationale normen voor de burgerluchtvaart.

Lees ook: Ryanair-vlucht naar Marrakech keert terug door chaos aan boord

De Boeing 737 van Ryanair, met registratienummer 9H-QDV, liep niet alleen schade op aan de rechtervleugel, maar ook aan een deel van het landingsgestel. Als gevolg van de botsing moest de luchtvaartmaatschappij de terugvlucht naar Marseille annuleren, waardoor passagiers moesten wachten op een vervangend vliegtuig voor hun terugreis.

Bladna.nl