Zoeken

Ryanair-vlucht naar Marrakech keert terug door chaos aan boord

19 december 2023 - 21:50 - Wereld

©

Een vlucht van Ryanair van Stansted naar Marrakech heeft een abrupte wending genomen toen de piloten zich genoodzaakt zagen terug te keren naar het vliegveld in Essex. Dit besluit werd genomen na onrust veroorzaakt door een aantal passagiers.

Volgens de Daily Mail ontstond er paniek aan boord van de Ierse lowcostmaatschappij door het gedrag van een groep "storende passagiers die het personeel beledigden" en "drugs gebruikten". Beelden tonen hoe enkele mannen uit het vliegtuig werden geleid. De politie van Essex heeft echter verklaard dat er geen arrestaties zijn verricht.

Lees ook: Vlucht Ryanair naar Agadir omgeleid na incident aan boord

Een passagier deelde zijn ervaring: "Het was zeer chaotisch. Iedereen was in paniek en vroeg zich af wat er gebeurde. Ongeveer een uur na vertrek kwamen we erachter dat het vliegtuig terugkeerde naar Stansted. Toen we eindelijk landden, kwamen een viertal gewapende politieagenten aan boord."

Een woordvoerder van Ryanair verklaarde: "Deze vlucht van Stansted naar Marrakech keerde kort na het opstijgen terug naar Stansted Airport toen een kleine groep passagiers de vlucht verstoorde. De crew heeft van tevoren om politieassistentie gevraagd en bij aankomst op Stansted Airport stond de lokale politie klaar. De zaak is nu in handen van de lokale politie." Hij bevestigde ook dat de passagiers later die avond op een ander toestel zijn overgestapt om hun reis naar Marrakech voort te zetten.

Lees ook: Piloot Ryanair onwel tijdens vlucht naar Marokko, noodlanding in Portugal

Ryanair heeft excuses aangeboden aan de passagiers voor het ongemak. "Ryanair verontschuldigt zich bij alle passagiers voor het ongemak veroorzaakt door deze storende reizigers."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team