Zoeken

Grote investering om badplaats Essaouira-Mogador nieuw leven in te blazen

27 februari 2023 - 23:00 - Economie

©

Onlangs is een memorandum van overeenstemming ondertekend over een investering van meer dan 4 miljard dirham, om de badplaats Essaouira-Mogador nieuw leven in te blazen.

Het ministerie van Toerisme, Ambachten, Sociale en Solidaire Economie, heeft in een persbericht laten weten dat er onlangs een Memorandum van Overeenstemming (MvO) is ondertekend om de Ontwikkelingsmaatschappij van het Station Essaouira-Mogador (SAEMOG), die de badplaats Mogador beheert, opnieuw te mobiliseren voor een opknapbeurt van de badplaats.

Lees ook: Marokko: 2,3 miljard dirham om medina’s Salé, Meknes, Tetouan en Essaouira op te knappen

De MvO werd onder meer geparafeerd door Minister Fatim-Zahra Ammor van Toerisme, Ambachten en Sociale en Solidaire Economie, gedelegeerd minister Mohcine Jazouli voor Investeringen, Convergentie en Evaluatie van het Overheidsbeleid en de Algemeen Directeur van de Marokkaanse Vereniging voor Toerisme Engineering (SMIT), Imad Barrakad, en betreft een investeringsprogramma van meer dan 4 miljard dirham.

Met de investering worden de renovatie en uitbreiding beoogd van het bestaande hotel, de verbouwing van het huidige clubhuis tot een boetiekhotel, de bouw van een nieuw clubhuis, de ontwikkeling van een Club Med en 3 hotels aan zee, de aanleg van een commercieel en recreatief gebied in het dorp Mogador, alsmede de ontwikkeling van vastgoedprojecten.

Lees ook: Essaouira bij 18 beste bestemmingen van het jaar volgens CNN

Het ministerie is ervan overtuigd dat de investeringen een nieuwe impuls zullen geven aan de badplaats Mogador, omdat de ontvangstcapaciteit en het activiteitenaanbod worden uitgebreid en Essaouira op die manier aantrekkelijker kan worden gemaakt voor het internationale toerisme. Het project zal eveneens 4000 nieuwe banen opleveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team