Zoeken

Nachtmerrie op Ryanair-vlucht van Marokko naar VK

26 januari 2024 - 20:00 - Wereld

©

Een Britse passagier heeft onder invloed van alcohol, twee uur lang voor onrust gezorgd op een Ryanair-vlucht van Marokko naar Manchester. Na de landing werd hij gearresteerd en later veroordeeld door een Britse rechtbank.

De 37-jarige Benjamin Gallon zou voorafgaand aan de vlucht hebben gedronken. Al snel veranderde de vlucht in een nachtmerrie voor de medepassagiers. Gallon begon luidkeels te zingen en reageerde agressief toen andere passagiers hem vroegen te stoppen met de uitroep "F*** de politie". Hij maakte ook ongepaste opmerkingen over de seksuele geaardheid van medepassagiers en uitte racistische en homofobe beledigingen, meldt Express.co.uk.

Lees ook: Ryanair-vlucht uit Marrakech maakt gedwongen landing in Frankrijk

Toen Gallon werd verzocht naar voren in het vliegtuig te komen om zijn arrestatie na de landing te vergemakkelijken, weigerde hij. Dit escaleerde in een dreiging met fysiek geweld tegen een andere passagier. Uiteindelijk werd hij door de politie gearresteerd, waarbij hij een andere passagier de schuld gaf van zijn arrestatie.

Gallon is geen onbekende voor de Britse rechtbank, hij is 14 keer veroordeeld voor 22 misdrijven, waaronder dronkenschap en openbare wanorde, geweld en overtreding van gerechtelijke bevelen. In een brief die in de rechtbank werd voorgelezen, betuigde Gallon zijn spijt en schaamte over zijn gedrag. Hij benadrukte dat er geen excuus is voor zijn gedrag en dat niemand het verdient om zich zo slecht te voelen als zijn medepassagiers door zijn schuld"

Lees ook: Ryanair-vlucht naar Marrakech keert terug door chaos aan boord

Gallon kreeg uiteindelijk vier maanden gevangenisstraf voor het betreden van het vliegtuig onder invloed en voor het vertonen van racistisch gedrag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team