Zoeken

Ryanair schrapt vluchten naar Marokko

11 maart 2022 - 11:40 - Economie

©

Ryanair heeft besloten om komend zomerseizoen 19 routes vanuit Lissabon op te schorten, waaronder twee naar Marokko. De luchtvaartmaatschappij moest overgaan tot deze beslissing na de weigering van de Portugese regering, om de slots van de door TAP Air Portugal "geblokkeerde" vluchten opnieuw te verdelen.

De Ierse lagekostenmaatschappij schorst haar vluchten vanuit de luchthaven Lissabon-Humberto Delgado naar Agadir en Oujda in Marokko (Fez en Marrakech worden niet getroffen), meldt Air Journal. Van de zeven Boeing vliegtuigen met enkel gangpad, zullen er slechts vier worden gestationeerd op de basis van Lissabon. Ryanair heeft ook besloten haar geplande vluchten te schorsen naar twee bestemmingen in Frankrijk, vijf in Spanje, drie in Italië, twee in Groot-Brittannië, twee in Duitsland, alsmede naar de luchthavens van Billund, Krakow en Malta.

Lees ook: Ryanair onthult Marokkaanse hotspots voor 2022

Ryanair zegt dat alle passagiers die te maken krijgen met annuleringen, "tegen het einde van deze week per e-mail bericht zullen ontvangen. Ze kunnen kiezen tussen de terugbetaling van hun vlucht en alternatieve vluchten van/naar Lissabon, tijdens de zomer van 2022". Michael O’Leary, CEO van Ryanair Holdings, betreurt "dit onnodige ongemak voor alle passagiers van de geannuleerde vluchten en het verlies van 19 routes als gevolg van het blokkeren van ongebruikte slots door TAP". De concurrentiebeperkende blokkering van slots belemmert de groei en vertraagt het herstel van het luchtverkeer, het toerisme en de werkgelegenheid in Lissabon. "Onze laatste pogingen om premier António Costa om hulp te vragen hebben in totaal 0 reacties opgeleverd," voegt hij eraan toe.

Lees ook: Ryanair hervat vluchten naar Marokko op 1 maart

De luchtvaartmaatschappij is niet van plan op te geven. Ryanair is "vastbesloten" om de drie vliegtuigen en 19 routes "in oktober 2022 naar Lissabon terug te laten keren", aangezien de groep "in de winter over voldoende slots" beschikt voor deze vluchten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team