Zoeken

Ryanair schrapt vluchten naar Marrakech

30 december 2022 - 07:00 - Economie

©

De situatie tussen de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair en haar Belgische personeel is gespannen. Het personeel heeft in het laatste weekend van 2022 en het eerste weekend van 2023 een staking aangekondigd. Bijgevolg worden tijdens deze periode verschillende vluchten geschrapt, ook naar Marokko.

De werknemers van de Belgische low-cost luchtvaartmaatschappij die aangesloten zijn bij de Franstalige christelijke vakbonden CNE en de Vlaamse vakbond ACV Puls, blijken geen overeenstemming te hebben bereikt met de directie. Tijdens de Kerstvakantie wordt gestaakt door het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij op vrijdag 30 en zaterdag 31 december, zondag 1 januari en zaterdag 7 en zondag 8 januari, meldt Belga.

Lees ook: Staking luchtverkeersleiders geannuleerd in Marokko

De maatregel heeft gevolgen voor de lijnvluchten van de luchtvaartmaatschappij. Alleen al tijdens het nieuwjaarsweekend zullen 107 vluchten worden geannuleerd, waaronder vluchten naar Marrakech, maakt de luchthaven bekend. Behalve naar de okerkleurige stad worden ook vluchten naar Tenerife, Dublin, Malaga en Lissabon geannuleerd. In totaal worden ongeveer 19.000 passagiers getroffen.

Lees ook: Belgische toeristen tijdens kerstvakantie massaal naar Marokko

Ryanair verklaarde dat regelingen worden getroffen om alle gedupeerde passagiers te informeren. Volgens de directie van de luchthaven van Charleroi is er sprake van een "gijzeling". De vakbonden vinden die term overdreven en menen dat er andere oplossingen zijn voor de ontevreden passagiers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team