Zoeken

Paniek op Ryanair-vlucht naar Marrakech

1 april 2022 - 09:00 - Wereld

©

De passagiers van een Ryanair-vlucht van Toulouse naar Marrakech, waren maandag 28 maart in paniek na een mislukte take-off.

Het vliegtuig zou om 22.30 uur opstijgen van de startbaan van de luchthaven Toulouse Blagnac, maar kreeg een aantal seconden na het opstijgen te maken met hevige trillingen, waardoor er aan boord grote paniek ontstond. "De piloot startte de procedure en gaf vol gas. De wielen gingen omhoog, maar daarop volgde een noodrem. Ik kan de paniek aan boord niet beschrijven," vertelt Hassan, één van de passagiers, aan La Dépêche.

Lees ook: Vlucht Marokko-Spanje: "Ryanair behandelt passagiers als honden"

Met zijn drie kinderen ging hij aan boord van het vliegtuig, na eerst twee uur te hebben gewacht in een ander vliegtuig dat geen toestemming kreeg van de verkeersleiding om op te stijgen en daarna urenlang in een wachtzaal door te brengen. "We moesten wachten op een nieuwe vlucht die om 2 uur ’s nachts zou vertrekken, maar de nieuwe bemanning arriveerde uiteindelijk pas om 3 uur ’s nachts," legt hij uit.

Lees ook: Agressieve passagier op vlucht Marrakesh-Liverpool veroordeeld

De passagiers werden daarna urenlang niet meer ingelicht tot in de vroege uurtjes van de ochtend. "We zouden nog voor de middag kunnen opstijgen, maar er werd ons verteld dat de nieuwe bemanning met de taxi uit Barcelona kwam". De passagiers zijn nog niet bekomen van de nare ervaring en de Ierse luchtvaartmaatschappij heeft van haar kant nog steeds geen commentaar gegeven op de zaak.

Bladna.nl