Zoeken

Ryanair wil nieuwe basis openen in Marokko

6 juli 2021 - 15:00 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappij Ryanair en het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) hebben een strategische overeenkomst ondertekend om de samenwerking te intensiveren. De prijsvechter heeft toegezegd 200 miljoen dollar te investeren in het aanbod van vluchten naar Agadir en reizen naar het nabijgelegen kustplaatsje Taghazout.

Tijdens een evenement in Taghazout hebben de CEO van Ryanair en een afgevaardigde van het ONMT de overeenkomst ondertekend. Vanaf november 2021 zal Ryanair twee van zijn toestellen op de luchthaven Agadir Al Massira stallen om een verbinding tussen de Marokkaanse stad en verschillende Europese steden mogelijk te maken. "Ryanair is al lang een partner van de bestemming Marokko en speelt een sleutelrol in ons plan om de rechtstreekse luchtverbindingen tussen het koninkrijk en de wereld uit te breiden", vertelt de algemeen directeur van het ONMT, Adel El Fakir.

Lees ook: Ryanair opent nieuwe route Charleroi-Marokko

Het is de bedoeling dat Ryanair door deze nieuwe activiteit Agadir gaat verbinden met Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Polen. De luchtvaartmaatschappij is van plan om 16 nieuwe lijndiensten op te gaan zetten en om 25 vluchten per week van en naar de luchthaven van Agadir uit te gaan voeren.

"We zijn trots om de aanstaande opening van onze derde Marokkaanse basis aan te kondigen. Dit is voor ons een historisch partnerschap geweest sinds onze eerste vlucht naar Agadir in 2008 en we zijn blij om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze regio als toonaangevende winterbestemming", verklaarde de CEO van Ryanair, Eddie Wilson.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team