Zoeken

Russisch vaccin Spoetnik V "halal" gecertificeerd

28 maart 2021 - 16:46 - Wereld

©

De Russische Ulema-raad (SAM) heeft laten weten dat het Spoetnik V vaccin halal is. Moslims hadden hun bezorgdheid geuit over het gebruik van celculturen die in 1973 zouden zijn verkregen van geaborteerde foetussen en de alcohol die bij de ontwikkeling van het vaccin werd gebruikt.

Een groep wetenschappers heeft de componenten van het vaccin onderzocht op vraag van de Ulema-raad en concludeerde dat het geloof Russische moslims niet verbiedt om het Spoetnik V vaccin te krijgen, meldt RT.

Islamitische geleerden in Rusland vonden het nodig om uitleg te geven over het vaccin vanwege het gebruik van een kleine hoeveelheid ethylalcohol bij het vaccin dat is ontwikkeld door het Gamaleya Instituut in Moskou. Dit zijn celculturen die zijn verkregen uit foetussen die in 1973 zijn geaborteerd en die werden gebruikt bij de ontwikkeling van de Spoetnik V, maar die niet in het vaccin zelf voorkomen.

Voor de Ulema-raad is de hoeveelheid alcohol in het vaccin, met name 2,5 microliter, onbeduidend en kan het daarom niet worden vergeleken met alcoholconsumptie. Wat betreft het gebruik van cellen van geaborteerde foetussen meldt de raad dat "bepaalde uitzonderingen" toegestaan zijn om levens te redden.

De Ulema-raad deed deze uitspraak nadat twintig landen met een belangrijke moslimgemeenschap het gebruik van het Spoetnik V-vaccin hebben toegestaan. Onder deze landen bevinden zich Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Syrië, Jordanië, Irak, Iran, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Pakistan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team