Zoeken

Marokko test zijn Turkse drones

14 november 2021 - 19:00 - Marokko

©

Marokko heeft donderdag voor het eerst tests uitgevoerd met zijn nieuwe Bayraktar TB2 drone. Het koninkrijk kocht de Turkse drones in april dit jaar.

De drone waarmee de eerste tests werden gevonden, werd boven Laayoune gezien, en was uitgerust met MAM-L munitie, een laser van 22 kilogram en een GPS / INS-geleide bom. Dat bericht de gespecialiseerde Spaanse website Defensa.

Lees ook: Marokko: Turkse en Israëlische drones om aanvallen Algerije te bestrijden

Volgens het medium is de slimme bom waarmee de drone bewapend is, geschikt om verschillende doelen aan te vallen, "zoals gevechtstanks, gepantserde voertuigen, luchtverdedigingssystemen, oorlogsschepen met een lage waterverplaatsing en mensen".

Marokko heeft 5 miljoen dollar betaald voor 13 drones van het type Bayraktar TB2. De onbemande vliegtuigen moeten helpen de militaire capaciteit van het koninkrijk te versterken en bedreigingen tegen de stabiliteit in de regio helpen bestrijden.

Lees ook: Marokko wil samen met Israël kamikazedrones gaan produceren

De test die boven Laayoune werd uitgevoerd, is onderdeel van het aankoopcontract, dat ook een controlecentrum, een vluchtsimulator en een gegevensopslagsysteem omvat.

Bladna.nl