Zoeken

Royal Air Maroc koopt 200 vliegtuigen voor WK-2030

10 oktober 2023 - 18:00 - Economie

©

Met het oog op het WK-2030 heeft Royal Air Maroc plannen aangekondigd om tegen het einde van dit jaar een aanbesteding uit te geven voor de aanschaf van 200 vliegtuigen. Deze worden in de komende 10 jaar geleidelijk aan de vloot van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij toegevoegd.

Royal Air Maroc wil klaarstaan om de toestroom tijdens het WK 2030, georganiseerd door Marokko, Spanje en Portugal, in goede banen te leiden. "Om te kunnen voldoen aan de hoge vraag en onze positie op de groeiende Afrikaanse markt te versterken, willen we een mix van korte, middellange en langeafstandsvliegtuigen aan onze vloot toevoegen", aldus CEO Abdelhamid Addou in een gesprek met Reuters.

Lees ook: Marrakech: uitzonderlijke operatie van Royal Air Maroc

Tijdens de jaarvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank in Marrakech benadrukte Addou dat de plannen voor 2030 Royal Air Maroc in een uitstekende positie zullen plaatsen voor het WK. "Deze bijeenkomsten zijn een gelegenheid om financieringsmogelijkheden te verkennen met investeringsfondsen en banken voor de uitvoering van het ontwikkelingsplan van Royal Air Maroc," vervolgde Adou, die benadrukte dat deze strategie in lijn is met de wil van Marokko om tegen 2026 ruim 17,5 miljoen toeristen te trekken. Ter vergelijking bezochten vorig jaar 11 miljoen toeristen het koninkrijk, tegenover 13 miljoen in 2019.

Lees ook: Royal Air Maroc innoveert met ticketprijzen

Op dit moment zijn er tevens geen plannen om Royal Air Maroc te privatiseren of naar de beurs te brengen. "Laten we eerst focussen op de groei en versterking van de luchtvaartmaatschappij. De markt, het potentieel, het WK en de toeristische strategie zijn allemaal aanwezig", concludeerde Addou.

Bladna.nl