Zoeken

Nieuwe vliegtuigen voor Royal Air Maroc

19 april 2024 - 20:00 - Marokko

©

Royal Air Maroc heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de aanschaf van 200 nieuwe vliegtuigen. Deze enorme investering heeft tot doel de vloot van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij de komende tien jaar te verviervoudigen.

"De aanbesteding is op 15 april van start gegaan", aldus Abdelhamid Addou, CEO van Royal Air Maroc, aan Reuters. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij, een van de grootste in Afrika, verwacht deze nieuwe vliegtuigen de komende 10 jaar gefaseerd in ontvangst te nemen. Deze grote acquisitie zal Royal Air Maroc in staat stellen haar vloot te vernieuwen en uit te breiden, van 52 toestellen nu naar 200 in 2037.

Lees ook: Air Algérie haalt Royal Air Maroc in

De keuze van de vliegtuigen zal zich vooral richten op middellange-afstandsmodellen, geschikt voor regionale en continentale verbindingen, maar ook op langeafstands- en short-haulvliegtuigen, om te voldoen aan de diverse behoeften van de klanten.

De ambitie van Royal Air Maroc reikt verder dan het vernieuwen van haar vloot. De luchtvaartmaatschappij is ook vastberaden om een ​​motorrol te spelen in de ontwikkeling van het toerisme in Marokko. De aanschaf van deze 200 nieuwe vliegtuigen maakt deel uit van het toeristische ontwikkelingsplan van het koninkrijk, dat erop gericht is 17,5 miljoen toeristen aan te trekken tegen 2026 en 26 miljoen tegen 2030, het jaar waarin Marokko het WK voetbal organiseert.

Lees ook: Royal Air Maroc breidt uit met nieuwe routes

Vorig jaar bereikte Marokko een historische mijlpaal met een recordaantal van 14,5 miljoen toeristische aankomsten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team