Zoeken

Minister onthult prijzensysteem Royal Air Maroc

28 december 2023 - 09:00 - Economie

©

Mohamed Abdeljalil, de Marokkaanse minister van Transport en Logistiek, heeft deze week in het parlement laten weten dat Royal Air Maroc geavanceerde systemen gebruikt om de ticketprijzen aan te passen in reactie op felle concurrentie in de luchtvaartindustrie.

De prijsaanpassingen zijn gebaseerd op periodieke variaties en de dynamiek van vraag en aanbod, waarbij altijd wordt gestreefd naar het behoud van financiële stabiliteit.

Lees ook: Royal Air Maroc heropent alle geannuleerde routes

De minister wees op de positieve effecten van de liberalisering van de luchtvaartsector in 2006, die leidde tot een toename van het aantal concurrenten tot meer dan 45 luchtvaartmaatschappijen. Dit resulteerde in lagere ticketprijzen, vooral dankzij de komst van low-cost luchtvaartmaatschappijen.

Specifiek voor sportevenementen, zoals het Wereldkampioenschap voetbal, benadrukte Abdeljalil dat Royal Air Maroc aanzienlijke inspanningen levert om Marokkaanse fans te steunen door directe vluchten en speciale programma’s aan te bieden.

Lees ook: Royal Air Maroc koopt 200 vliegtuigen voor WK-2030

Verder onthulde de minister dat het huidige contractprogramma 2023-2037 tussen de regering en Royal Air Maroc ambitieuze ontwikkelingsplannen bevat. De strategie omvat de uitbreiding van de vloot tot 200 vliegtuigen, het openen van nieuwe routes en het doel om tegen 2030 meer dan 25 miljoen passagiers per jaar te vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team