Zoeken

Royal Air Maroc verlaagt ticketprijzen op aandringen van Mohammed VI

14 juni 2021 - 12:40 - Marokko

©

Op verzoek van Koning Mohammed VI heeft luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) de prijzen van zijn tickets verlaagd om het voor wereld-Marokkanen makkelijker te maken om naar Marokko te kunnen reizen deze zomer. Het merendeel van de tickets kan nu worden geboekt voor prijzen vanaf 120 euro inclusief btw.

"Het nationale bedrijf versterkt zijn vluchtprogramma en biedt zeer betaalbare prijzen aan leden van de Marokkaanse gemeenschap die in het buitenland zijn gevestigd. Deze aanbiedingen zijn bestudeerd om een uitzonderlijke prijslijst op te stellen die varieert naargelang de bestemmingen en het aantal gezinsleden", meldt RAM in een persbericht.

Voor een gezin van vier leden of meer dat vertrekt vanuit een Europese bestemming is een ticketprijs van 97 euro inclusief belasting vastgesteld. Een gezin van drie personen betaalt 120 euro per ticket en wereld-Marokkanen die alleen of samen met iemand anders reizen, betalen 150 euro voor een retourticket.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt daling prijzen vliegtickets

Voor de Marokkaanse diaspora in Noord-Amerika (New York, Washington en Montreal) kosten retourtickets naar Marokko 500 euro inclusief belasting voor gezinnen die uit drie of meer personen bestaan. Voor mensen die alleen reizen vanuit Noord-Amerika is de ticketprijs 600 euro inclusief belasting.

Lees ook: Ruim miljoen wereld-Marokkanen annuleren reis naar Marokko

Voor reizigers die vertrekken vanuit Afrika, Turkije en Rusland met een gezin dat uit minimaal drie personen bestaat, is een prijs van 240 euro inclusief belasting (retour) voor een retourticket vastgelegd. Wereld-Marokkanen die alleen of met z’n tweeën vanuit deze delen van de wereld naar Marokko willen reizen, betalen 300 euro inclusief belasting voor een retourvlucht.

Daarnaast is er voor vluchten vanuit Tunesië een prijs van 120 euro per ticket afgesproken voor gezinnen die uit minimaal drie personen bestaan. Voor gezinnen die vanuit Egypte naar het koninkrijk afreizen is een prijs van 150 euro vastgesteld. Voor mensen die alleen of samen met één medepassagier vanuit Tunesië naar Marokko willen vliegen is er een prijs van 150 euro per ticket te betalen. Voor dezelfde categorie reizigers die vanuit Egypte vertrekken is er een prijs van 200 euro per ticket.

De nieuwe prijzen van Royal Air Maroc zijn zondag ingevoerd en blijven gelden van 15 juni tot 30 september 2021. In het persbericht van RAM wordt echter niets gemeld over de tickets die er de afgelopen week tegen een hogere prijs geboekt zijn, voordat de nieuwe prijzen werden ingevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team