Zoeken

Royal Air Maroc: reddingsplan van 6 miljard dirham, wie betaalt?

29 juli 2020 - 18:40 - Economie

©

Royal Air Maroc zit diep in de schulden. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij die voor de coronacrisis al financiële problemen had, riskeert failliet te gaan zonder steun van de Staat.

Om dat te voorkomen heeft de regering onlangs besloten om een financiële hulp van 6 miljard dirham aan de groep toe te kennen. Deze zal in twee delen worden betaald.

Een eerste deel van 2,5 miljard dirham zal door middel van een lening afkomstig van financiële instellingen worden uitbetaald. Dat bericht La vie éco.

Het tweede deel van 3,5 miljard dirham zal later aan Royal Air Maroc worden betaald, waarvan een groot deel door de Staat. In welke vorm dit tweede deel zal worden toegekend staat volgens een overheidsbron nog niet vast.

De Marokkaanse staat, meerderheidsaandeelhouder van Royal Air Maroc, heeft deze financiële toegekend op voorwaarde dat de luchtvaartmaatschappij een groot herstructureringsplan start. Naast de verkoop van een deel van de vloot, zal de luchtvaartmaatschappij ook afstand moeten doen van 900 werknemers, waarvan 140 via een vrijwillige vertrekregeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team