Zoeken

Royal Air Maroc moet deel van vloot afstaan

12 juni 2020 - 19:20 - Economie

©

Royal Air Maroc zal in de komende maanden naar verwachting een dertigtal vliegtuigen moeten afstaan. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij heeft ernstige financiële problemen.

De groep vraagt al drie maanden hulp aan de Marokkaanse overheid, zonder succes. Royal Air Maroc wordt op dit moment niet als een prioriteit beschouwd.

Medias24 bericht dat door deze moeilijke situatie Royal Air Maroc de helft van zijn 59 vliegtuigen tellende vloot zal moeten afstaan om een faillissement te voorkomen.

Royal Air Maroc wacht volgens een bron van het ministerie van Luchtvaart, op de nieuwe begrotingswet om een reddingsplan af te ronden. Naargelang de inhoud van de nieuwe wet zullen toestellen worden verkocht en 2500 tot 3000 banen worden geschrapt.

Minister Nadia Fettah Alaoui van Toerisme bevestigde enkele dagen geleden al dat Royal Air Maroc 1 tot 2 miljard dirham nodig heeft om het hoofd te bieden aan de actuele crisis. Volgens de bewindsvrouw zal de groep zes tot negen maanden nodig hebben om een normale activiteit terug te vinden.

Bladna.nl