Zoeken

Royal Air Maroc punctueel? Ranglijst geeft antwoord

9 januari 2023 - 21:00 - Economie

©

In 2022 was de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) bij de tien meest punctuele luchtvaartmaatschappijen in het Midden-Oosten en Afrika (MENA). Dit blijkt uit een ranglijst van Cirium, de grootste luchtvaartanalist ter wereld.

Bovenaan de lijst van de tien meest punctuele luchtvaartmaatschappijen in het Midden-Oosten en Afrika staat Oman Air met 29.631 vluchten en een stiptheidspercentage van 91,38%. Daarna volgen Royal Jordan, Kuwait Airways en Emirates. Vervolgens komen Middle East Airlines, Ethiopian Airlines en Qatar Airways. Royal Air Maroc neemt de 8ᵉ positie in. El Al (Israël) en Saudia Airlines maken de top 10 compleet.

Lees ook: Royal Air Maroc in top 100 beste vliegmaatschappijen ter wereld

Op de wereldranglijst staat Azul Brazilian Airlines op de eerste plaats met 279.722 vluchten en een stiptheidspercentage van 88,93%. In de regio Azië-Stille Oceaan is Thai Air Asia de meest punctuele luchtvaartmaatschappij. In Europa neemt de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia Airlines de eerste plaats in. De beste luchtvaartmaatschappij in Noord-Amerika is Delta Airlines, terwijl Azul Brazilian Airlines geldt als de beste luchtvaartmaatschappij in Zuid-Amerika.

Lees ook: Marokko niet in top 100 beste luchthavens wereldwijd

Cirium onderzocht voor het rapport gegevens van 600 bronnen van real-time vluchtinformatie. Hiervoor werd gekeken naar luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, wereldwijde distributiesystemen, locatiegegevens, burgerluchtvaartautoriteiten, luchtvaartnavigatiediensten en het internet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team