Zoeken

Royal Air Maroc weet niet wat te doen met piloten in opleiding

28 april 2022 - 12:40 - Marokko

©

Maandag heeft de minister van Vervoer en Logistiek, Mohamed Abdeljalil, in het parlement gesproken over de situatie van piloten in opleiding bij de luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc.

De minister antwoordde op een mondelinge vraag in de Kamer van Afgevaardigden over de situatie van piloten in opleiding bij Royal Air Maroc, dat, ondanks de moeilijke omstandigheden in verband met de Covid 19-pandemie, Royal Air Maroc had voorgesteld om vanaf december 2021 een aantal piloten in opleiding aan te werven bij een filiaal van de nationale luchtvaartmaatschappij. "Het voorstel om personeel aan te werven in de dochteronderneming voorzag in salarissen die in overeenstemming waren met die van concurrerende internationale luchtvaartmaatschappijen, maar relatief lager waren dan vóór de pandemie," legde hij uit.

Lees ook: Royal Air Maroc verkoopt vliegtuigen

Eveneens herinnerde hij aan het besluit van de nationale luchtvaartmaatschappij in 2015 om bij te dragen aan de opleiding van verscheidene Marokkaanse piloten in Toulouse, Frankrijk. Toen werd namelijk borg gestaan voor de leningen die werden aangegaan door de begunstigden van de opleiding, aan wie Royal Air Maroc zo nodig voorrang gaf bij de aanwerving. Maar niet al deze piloten zijn enthousiast over het idee van rekrutering. Zij hebben bevestigd, aan de hand van "door hen ondertekende documenten, dat de luchtvaartmaatschappij niet verplicht is hen na de opleidingsperiode in dienst te nemen", aldus Mohamed Abdeljalil.

Lees ook: Slecht nieuws voor Royal Air Maroc

Sommigen gingen in op het aanbod om door het filiaal van Royal Air Maroc te worden aangeworven, terwijl anderen, die in andere landen waren opgeleid, ermee instemden om onder hetzelfde aanbod te werken, aldus de verklaring. De nationale luchtvaartmaatschappij, die zwaar getroffen werd door de Covid 19-pandemie, heeft besloten haar rekruteringsbeleid te herzien en ook piloten van een volledige dochtermaatschappij in dienst te nemen, aldus de minister. Hiermee wordt beoogd de uitgaven van de luchtvaartmaatschappij aan te passen aan het huidige economische klimaat en haar concurrentievermogen te verbeteren, zodat zij kan concurreren op een open en zeer concurrerende markt, voegde hij hieraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team