Zoeken

Doet Royal Air Maroc ook mondkapjes in de ban?

5 mei 2022 - 20:20 - Economie

©

Brussels Airlines heeft de mondkapjesplicht afgeschaft. Sinds 3 mei is het niet meer nodig om een mondkapje te dragen aan boord van vliegtuigen van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Hoe zit het met de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc?

Zijn we nu echt op weg naar een terugkeer naar het "normale leven"? Dat is althans wat recente maatregelen in de luchtvaartsector doen vermoeden. Als gevolg van een wereldwijde verbetering in de coronapandemie, worden de reisvoorwaarden door de luchtvaartmaatschappijen steeds meer versoepeld. Dat geldt ook voor de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, die onlangs haar reisvoorwaarden heeft versoepeld door het dragen van maskers in haar vliegtuigen af te schaffen, meldt Belga.

Lees ook: Royal Air Maroc breidt vluchtaanbod voor wereld-Marokkanen uit

In een verklaring legt het bedrijf uit dat ze "de ervaring op de luchthaven, waar mondkapjes al een tijdlang niet meer verplicht zijn, nu ook uitbreiden tot het vliegtuig zelf. Dankzij de geavanceerde luchtfiltersystemen is het vliegtuig altijd al een plaats geweest waar het risico op besmetting zeer laag is." De afschaffing van de mondkapjesplicht in vliegtuigen, is volgens het bedrijf "een nieuwe stap is in de richting van een normale post-pandemische reiservaring".

Lees ook: Royal Air Maroc lanceert nieuwe diensten voor Marokkanen in Europa

Ondertussen rijst de vraag of Royal Air Maroc dit voorbeeld zal volgen, vooral gezien de "geruststellende" epidemiologische situatie in Marokko. Sinds enkele weken doet de nationale luchtvaartmaatschappij steeds meer pogingen om de Marokkaanse diaspora en toeristen die hun vakantie in Marokko willen doorbrengen, te verleiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team