5 mei 2022 - 20:20 - Economie
Brussels Airlines heeft de mondkapjesplicht afgeschaft. Sinds 3 mei is het niet meer nodig om een mondkapje te dragen aan boord van vliegtuigen van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Hoe zit het met de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc?
Zijn we nu echt op weg naar een terugkeer naar het "normale leven"? Dat is althans wat recente maatregelen in de luchtvaartsector doen vermoeden. Als gevolg van een wereldwijde verbetering in de coronapandemie, worden de reisvoorwaarden door de luchtvaartmaatschappijen steeds meer versoepeld. Dat geldt ook voor de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, die onlangs haar reisvoorwaarden heeft versoepeld door het dragen van maskers in haar vliegtuigen af te schaffen, meldt Belga.
Lees ook: Royal Air Maroc breidt vluchtaanbod voor wereld-Marokkanen uit
In een verklaring legt het bedrijf uit dat ze "de ervaring op de luchthaven, waar mondkapjes al een tijdlang niet meer verplicht zijn, nu ook uitbreiden tot het vliegtuig zelf. Dankzij de geavanceerde luchtfiltersystemen is het vliegtuig altijd al een plaats geweest waar het risico op besmetting zeer laag is." De afschaffing van de mondkapjesplicht in vliegtuigen, is volgens het bedrijf "een nieuwe stap is in de richting van een normale post-pandemische reiservaring".
Lees ook: Royal Air Maroc lanceert nieuwe diensten voor Marokkanen in Europa
Ondertussen rijst de vraag of Royal Air Maroc dit voorbeeld zal volgen, vooral gezien de "geruststellende" epidemiologische situatie in Marokko. Sinds enkele weken doet de nationale luchtvaartmaatschappij steeds meer pogingen om de Marokkaanse diaspora en toeristen die hun vakantie in Marokko willen doorbrengen, te verleiden.
Marokko verliest miljard euro per jaar door smokkel Sebta en Melilla
Marokkaan ontwerpt waterstof SUV ’NamX HUV’
Melilla: zakenlieden vragen heropening handelsdouane
"Wormen in tajine" op agenda Marokkaans parlement
Nigeria-Marokko gaspijpleiding alternatief voor Europese gasvraag?
Casablanca: acht ton bedorven vlees in beslag genomen
Marokko verliest miljard euro per jaar door smokkel Sebta en Melilla
Nigeria-Marokko gaspijpleiding alternatief voor Europese gasvraag?
Marrakech: toeristen woedend over exorbitante prijzen
Nieuw partnerschap voor Royal Air Maroc
Marokko wil zijn jachthavens ontwikkelen
Renault wil fabriek in Algerije verlaten ten voordele van Tanger
Marokko: alcoholprijzen rijzen de pan uit na Ramadan
Octopus Energy neemt deel aan onderzeese kabelproject Marokko-VK