Zoeken

Rotterdamse influencer Armani vast in Marokko na omstreden blind dating

19 april 2024 - 15:00 - Marokko

©

De Rotterdamse influencer Armani L’Goumani zit vast in Marokko nadat ze deelnam aan een datingshow op YouTube. Haar kledingkeuze in de show en de manier waarop ze haar date koos, zorgden voor ophef in Marokko.

Armani L’Goumani, die bijna 530.000 volgers heeft op TikTok, deed mee aan een online datingshow waarin ze in een provocerend rokje een date koos op basis van de outfits van de mannelijke kandidaten.

Lees ook: Ophef om video van blind dating in Marokko

Zelf geeft Armani L’Goumani toe dat ze, had ze de video van tevoren gezien, het misschien ook te bloot had gevonden. "Ik dacht niet dat het zo bloot en confronterend was. Totdat de bom ontplofte.", zegt ze aan het AD.

De Marokkaanse autoriteiten vinden dat Armani L’Goumani in de video schaars gekleed is, date en iemand laat kiezen door een hond, wat niet normaal is. De influencer ontkent dat ze dit wilde normaliseren. "Ze klagen me aan voor het normaliseren van dingen die niet normaal zijn in Marokko."

De influencer zit nu vast in Marokko en wacht op verdere stappen van de autoriteiten. Ze is bang dat ze tot een celstraf en een boete wordt veroordeeld. "Ik hoop niet dat ik vast ga zitten (...) In Nederland genieten sommige mensen er ook van. Die vinden dat ik de bak in moet."

Lees ook: Halal speed dating voor moslims

Ondanks de kritiek krijgt Armani L’Goumani ook steun uit binnen- en buitenland. Op TikTok heeft ze haar excuses aangeboden voor haar kledingkeuze. Ze benadrukt dat ze is opgegroeid in Nederland, waar korte rokjes normaal zijn. De influencer heeft contact opgenomen met een advocaat om de verdere stappen te bespreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team