Zoeken

Ophef om video van blind dating in Marokko

14 april 2024 - 21:30 - Marokko

©

Een controversiële video op YouTube heeft voor ophef gezorgd in Marokko. De video, getiteld "Eerste Marokkaanse versie van blind dating by outfits (Blind daten op basis van kleding)", toont een jonge Marokkaanse vrouw die een buitenlands YouTube-format nabootst.

In de video is te zien hoe de vrouw, gekleed in een zeer korte rok, gesprekken voert met vier jonge mannen achter een wit gordijn. Aanvankelijk zijn alleen hun schoenen zichtbaar, maar naarmate het gordijn wordt opgetild, worden ook hun andere kledingstukken zichtbaar. De vrouw stelt vragen om één van hen uit te kiezen voor een date, waarbij ze de mannen één voor één afwijst, totdat een hond uiteindelijk de keuze maakt voor haar ’droomridder’.

Lees ook: ‘Moroccan Matchmaker’, nieuw koppelbureau voor moslims in Nederland

De video heeft veel negatieve reacties op sociale media ontvangen. Activisten hebben de video veroordeeld omdat het ideeën zou promoten die de publieke fatsoensnormen en de Marokkaanse cultuur en waarden aantasten. De beelden zijn door de nationale veiligheidsdiensten geanalyseerd, waarna ze zijn doorgestuurd naar de Gerechtelijke Politie.

Lees ook: Halal speed dating voor moslims

De Gerechtelijke Politie heeft een onderzoek ingesteld om de aard en inhoud van de video grondig te beoordelen. Er wordt gekeken of er sprake is van overtredingen die onder de Marokkaanse wetgeving vallen en welke juridische stappen er mogelijk ondernomen moeten worden tegen de makers en betrokkenen bij de video.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team