Zoeken

Halal speed dating voor moslims

18 februari 2020 - 15:50 - Wereld

©

Een jong koppel heeft besloten om jonge vrijgezelle moslims in het Britse Leicester te helpen de grote liefde te vinden met wie ze zullen trouwen.

Muhammad Ali (27) en zijn vrouw Zainab (24) gaan speed dating avonden organiseren voor jonge moslims in de regio. Een eerste speed dating staat op 20 april gepland.

Leicester Mercury vernam van Muhammad dat hij het initiatief startte toen hij zag hoe moeilijk het was voor jonge moslims om de juiste levenspartner te vinden.

De twintiger vertelt dat hij zijn eigen vrouw aan het begin van zijn professionele carrière ontmoette. De moeilijkheden die jonge moslims ervaren zijn volgens hem het gevolg van de culturele en sociale veranderingen bij de jongere generaties die hun tijd op sociale media doorbrengen. Oude en meer traditionele manieren om een huwelijkspartner te vinden verdwijnen stilletjes aan.

"We zeggen niet aan de mensen dat ze de persoon die ze ontmoeten moeten huwen, maar het is de kans om iemand te leren kennen. Wat we hebben gedaan is het idee van gewone speed datings aan te passen om ze aangenaam te maken voor moslims", aldus Muhammad Ali.

In april worden een dertigtal jongeren tussen 18 en 24 jaar oud verwacht. De speed dating vindt in het Fernandez Grillhouse restaurant plaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team