Zoeken

Rotterdamse Soufiane ontkent doodsteken neef in Al Hoceima

2 maart 2024 - 20:10 - Wereld

©

De Rotterdammer Soufiane B. ontkent dat hij zijn neef Hicham K. heeft doodgestoken op een strand in Marokko. Hij beweert dat er sprake was van een worsteling waarbij het slachtoffer per ongeluk is geraakt.

Hicham K. overleed op 31 juli 2023 in Al Hoceima. Twee neven van Soufiane zijn in Marokko tot drie jaar cel veroordeeld als medeverdachten. Ze verklaarden dat Soufiane boos was op Hicham, twee messen pakte en hem in de borst stak.

Lees ook: Klopjacht op Rotterdamse moordverdachte in Marokko

Soufiane B. ontkent dit en beschuldigt zijn neven van meineed. Hij beweert dat Hicham een mes had, hem aanviel en dat hij in de worsteling het mes afpakte.

Advocaat Guy Weski betwijfelt de betrouwbaarheid van de verklaringen die in Marokko zijn afgelegd en wijst op mogelijke martelingen. Hij wil de familieleden van Soufiane als getuigen horen. Soufiane’s vader zit ook vast in Marokko in verband met de dood van Hicham.

Lees ook: Rotterdamse moordverdachte weigert te spreken uit vrees voor uitlevering aan Marokko

De Rotterdammer werd gearresteerd na twee explosies bij zijn woning in Rotterdam. Hij is vaker veroordeeld voor drugshandel. De Rotterdamse rechtbank heeft Soufiane B. in bewaring gesteld. De volgende zitting is in mei. De inhoudelijke behandeling moet nog even wachten, omdat justitie wacht op vertaalde stukken uit Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team