Zoeken

Vahid Halilhodzic heeft ontslag door Marokko niet verwerkt

8 december 2022 - 08:00 - Sport

©

Vahid Halilhodzic werd in augustus ontslagen omdat hij er niet in slaagde om een goede groepsdynamiek te creëren binnen het Marokkaans elftal. Hij hoopte Marokko naar het WK te begeleiden na zich glansrijk te hebben gekwalificeerd. Het vertrek was voor de 70-jarige coach onverwacht.

"In plaats van in Qatar, zit ik hier in de regen. Ik heb drie jaar lang enorm in dit project geïnvesteerd en ik mis nog eens een WK. Maar zo is het leven," zei een zichtbaar teleurgestelde Vahid Halilhodzic. "Ik voelde dat we met het Marokkaanse team dat ik heb opgebouwd, iets konden bereiken op het WK. Ik had graag mijn carrière willen afsluiten met een succesvol WK en dan zeggen dat het genoeg is geweest". De voormalige coach van de Atlas Leeuwen kan maar niet accepteren dat hij door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) is ontslagen, meldt So Foot.

Lees ook: Mustapha Hadji rekent af met Vahid Halilhodzic

Halilhodzic vertelt dat hij zich voor Marokko opofferde, zowel op professioneel als op familiaal vlak. Hij had graag de erkenning die daarbij hoort gekregen en het team ook naar het WK begeleid. Hij is echter vaak genoeg tot rede geroepen. De coach kreeg veel kritiek omdat hij Hakim Ziyech en andere spelers uit het team hield, omdat hij streng was voor de spelers en voorkeur gaf aan de internationale pers boven de Marokkaanse. Maar volgens hem hem heiligt het doel de middelen. "Wat een coach geloofwaardig maakt zijn de resultaten. En nooit heeft het Marokkaanse team betere resultaten behaald dan met mij in de WK-kwalificatiewedstrijden: 7 overwinningen, 1 gelijkspel en gemiddeld 3 doelpunten per wedstrijd".

Hij hekelt een lastercampagne tegen hem en druk vanwege FRMF-voorzitter Fouzi Lekja. "De federatie wilde dat ik 3-4 spelers meenam, terwijl het team ook goede resultaten heeft behaald zonder hen. Ik gaf niet toe, want je verliest je geloofwaardigheid als de spelers het gevoel hebben dat ze zelf de beslissingen nemen." Volgens hem was het echte probleem dat bepaalde spelers meer om hun club gaven dan om het nationale team. Hij benadrukt dat hij onder valse voorwendselen was ontslagen. "Het is al drie keer gebeurd. Nogmaals, ik schaam me een beetje. Maar je moet een beetje trots behouden, het is geen geringe prestatie om vier teams naar het WK te brengen", aldus Halilhodzic.

Lees ook: Vahid Halilhodic reageert op ontslag

Vandaag de dag zegt Vahid Halilhodzic de hij, ondanks vragen om andere teams te coachen, niet meer zo enthousiast is. "Als iemand me belt, zeg ik dank je wel, dat is alles. Het is met tegenzin, omdat ik echt gepassioneerd ben door voetbal. Er zijn mensen die met mij samenwerken maar de werkdruk die ik opleg moeilijk aankunnen. Ik ben zo. Een workaholic", zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team