Zoeken

Nordin Amrabat: "Marokko technisch gezien even goed als België"

24 november 2022 - 17:00 - Sport

©

Nordin Amrabat heeft commentaar gegeven op de sterke punten van het Marokkaans elftal op het WK in Qatar. "Technisch gezien zou Marokko niet slechter moeten zijn dan België," zegt de Marokkaanse international.

Verwijzend naar de prestaties van de ploeg van Walid Regragui in de voorbereidingswedstrijden, verklaarde de broer van Sofyan Amrabat in een interview met VoetbalPrimer dat de belangstelling voor de nationale ploeg weer is toegenomen na het ontslag van Vahid Halilhodžić.

Lees ook: WK 2022: einde avontuur voor Noussair Mazraoui?

"Tegen Chili en Paraguay zag je dat meteen. De organisatie en het spel zijn veel beter en compacter. Onder de oude coach was het soms een Zwitserse kaas met gaten met lange ballen naar voren. Ik ben blij dat ze de oude coach hebben laten gaan," zei hij.

Over de middelen waarover de coach beschikt om zijn werk te doen, zei de Athener dat het nationale team veel uitstekende spelers heeft. Hij noemde Hakim Ziyech, Yassine Bounou, Noussair Mazraoui en Achraf Hakimi als voorbeelden. We hebben twee toprechtsbacks die spelen voor Bayern München en Paris Saint-Germain," benadrukte hij.

Nordin Amrabat prees ook het beleid van geleidelijke vernieuwing van de ploeg en sprak zijn tevredenheid uit over het feit dat steeds meer jonge spelers voor Marokko kiezen, zoals Bilal El Khannous van KRC Genk en Anass Zaroury van Burnley.

Lees ook: Walid Regragui rechtvaardigt gelijkspel tegen Kroatië

Vooruitkijkend naar het WK en in het bijzonder Groep F, waarin Marokko is ingedeeld, zei de middenvelder dat het huidige elftal veel kwaliteiten heeft. Tegen teams uit de top 10 van de wereld, zoals Kroatië en België, kunnen de Atlas Leeuwen voor een verrassing zorgen. "Technisch gezien doen we niet onder voor deze landen," concludeerde hij.

Bladna.nl