Zoeken

Nora laat Nederlanders van magie van Marrakech proeven

2 augustus 2021 - 17:00 - Wereld

©

’De Tagine’ is meer dan een winkel met Marokkaanse woonaccessoires. Je kan op deze gastvrije plek in de artistieke Giessenburgse Graanbuurt, onder de hoede van de 29-jarige Marokkaans-Nederlandse Nora Ait Chitt, een heuse Marokko-ervaring beleven.

Naast woondecoraties kan je bij De Tajine ook tassen, specerijen, oliën en de typisch Marokkaanse aardewerken tajines vinden. De winkel is recent verhuisd binnen de Graanbuurt. "We zijn overgegaan naar iets groters waar we de sfeer van een echte riad neer kunnen zetten, zo willen we een beleving creëren." Maar de winkel bestaat al 17 jaar. "Toen mijn vader hier net woonde, was hij de enige Marokkaan in Giessenburg. De cultuur was dus vrij onbekend, daarom bedacht-ie De Tagine. Hij wilde Marokko op een positieve manier laten zien", zegt Nora in De Gelderlander. Haar ouders hebben de winkel tot in 2014 beheerd, maar sindsdien is Nora er de baas. "Het is een familiebedrijf, maar nu wel echt mijn kindje. De inkoop in Marokko doe ik vaak met mijn vader, mijn moeder doet de klussen waar ik niet aan toe kom."

Lees ook: Zahia vormt restaurant in Mechelen om tot ‘Delicatessenboetiek’

Om mensen aan te leren hoe je een tajine gebruikt geeft Nora ook kookworkshops. "Je gooit verse groenten, vlees of vis en kruiden in de tajine en dit laat je een tijdje stomen", legt ze uit. "Er wordt ook altijd iets zoets toegevoegd, zoals abrikozen of pruimen, en een citroentje in plaats van zout. De aroma’s zorgen samen met de kruiden voor die typische zoete geur en smaak. Het geheim zit ’m in de specerijen", zegt Nora. De specerijen kan je ook kopen in de winkel, ze worden gemalen op de markt in Marrakech, speciaal voor De Tagine.

"Voor corona was ik vaak in Marokko voor inkopen. Ik kan niet wachten weer te gaan! De coronatijd heeft me ook veel moois gebracht. Ik heb een eigen sieradenlijn ontworpen, de webshop groeide enorm en het idee van de rondvaarten is ook toen ontstaan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team