Zoeken

Fatima Aghanif rolmodel voor vaccin-twijfelaars in België

12 maart 2021 - 15:50 - Wereld

©

De Belgische stad Genk gaat vijftien rolmodellen inzetten om vaccin-twijfelaars over de streep te trekken. De Marokkaans-Belgische thuisverpleegkundige Fatima Aghanif is één van de rolmodellen in de campagne die in mei wordt uitgerold.

De stad Genk denkt wel dat het merendeel van haar inwoners zich wil laten vaccineren. Toch willen ze Genkenaars graag informeren en mobiliseren om de vereiste 70 procent zeker te behalen. Daarom heeft de stad besloten om rolmodellen in te zetten. "We nemen ze mee in een sensibiliseringscampagne", zegt burgemeester Wim Dries aan Het Belang van Limburg. "Op grote affiches zullen ze in het straatbeeld te zien zijn, in onze magazines en op filmpjes die we online verspreiden. Het gaat veelal om mensen die op de een of andere manier bekend zijn in hun omgeving en die de boodschap willen overdragen dat je laten vaccineren echt belangrijk is".

Naast deze mobilisatie ontwikkelt de stad ook onze communicatiemiddelen voor het vaccinatiecentrum. "In tal van filmpjes, die ook via sociale media de ronde doen, laten we medewerkers en vrijwilligers van het vaccinatiecentrum aan het woord. Zij zijn de gezichten achter het vaccinatiecentrum en tonen hoe hard daar gewerkt wordt. In die zin zijn ook zij rolmodellen."

Thuisverpleegkundige Fatima Aghanif is één van die rolmodel voor de vaccinatiecampagne. "Veel mensen kennen mij en ik merk ook dat veel mensen zich vragen stellen. Vooral omdat er tegenstrijdige berichten de wereld worden ingestuurd. Daarom zal ik er altijd op wijzen dat het heel belangrijk is je te laten vaccineren. Niet alleen voor jezelf, maar voor heel de samenleving. Ook in de Marokkaanse gemeenschap is er veel angst voor het virus. Er zijn meer dan genoeg mensen aan overleden. Ik denk dan ook dat de meeste mensen wel weten dat ze zich best laten vaccineren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team