Zoeken

Rijke Marokkaanse zakenman verdacht van witwassen in Zwitserland

13 mei 2022 - 20:20 - Wereld

©

Een rijke Marokkaanse zakenman die in Zwitserland woont, wordt verdacht van drugshandel en het witwassen van geld. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar zijn zaken en hij draagt een elektronische enkelband. Hij mag ook het Zwitserse grondgebied niet verlaten.

De Zwitserse justitie wil begrijpen hoe een kleine handelaar in levensmiddelen in korte tijd zo’n groot fortuin wist te vergaren, meldt Assabah. De krant schrijft dat de Marokkaanse zakenman momenteel gerechtelijk wordt onderzocht voor het witwassen van geld uit de cocaïnehandel.

Lees ook: Politie vindt 300.000 euro in huis Rotterdamse Samira

De man die oorspronkelijk afkomstig is uit Nador, heeft de Zwitserse autoriteiten nog geen verklaring kunnen geven over de herkomst van zijn fortuin. In alle documenten die de onderzoekers hebben verzameld, komt hij naar voor als een eenvoudige handelaar in levensmiddelen. Zijn huis, dat in het kader van het onderzoek werd doorzocht, bevindt zich echter in de chique, toeristische wijk van Neuchâtel, waar de grootste fortuinen van het land zich bevinden.

Het fortuin van de Marokkaan heeft de aandacht getrokken van de Zwitserse politie, met name vanwege de grote cheques die hij sinds enige tijd uitschrijft en zijn regelmatige reizen naar Canada en de Verenigde Staten, landen waar hij soms maanden verblijft. Hij wordt eveneens verdacht van fraude in zaken met zijn partners, waaronder een Pool en een Marokkaan, en zou ook nog andere mensen hebben opgelicht voor een bedrag van bijna 1,5 miljoen euro.

Lees ook: Marokkaanse miljardair opgepakt voor malafide productie van meel

Volgens de onderzoekers opende de Marokkaanse zakenman verschillende bankrekeningen die hij in alle discretie gebruikte voor zijn witwasoperaties. De vermogende wereld-Marokkaan zou in één jaar tijd, in verschillende termijnen, een bedrag hebben gestort dat door Zwitserse bankinstellingen als "kolossaal" wordt beschouwd. Er hangen hem dus sterke verdenkingen van drugshandel boven het hoofd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team