Zoeken

Politie vindt 300.000 euro in huis Rotterdamse Samira

25 november 2021 - 15:00 - Wereld

©

In Rotterdam heeft de politie bijna 300.000 euro aan contanten gevonden bij de 43-jarige Samira C. Het geld zat onder een matras, in een vuilnisbak en in een kluis. De moeder ontkent het witwassen en zegt dat ze gewoon jarenlang heel zuinig heeft geleefd.

In september 2020 doen politieagenten een inval in de woning van Samira C. in het kader van een onderzoek naar cocaïnehandel. De verdachte is op dat moment zelf niet thuis, maar haar zoon wel. Toen de rechercheurs een kluissleutel in de keuken vonden, verwittigde hij zijn moeder die zich meteen naar het kluizencomplex haastte om haar geld op te halen. Maar het mocht niet baten, zo’n 230.000 euro werd in beslag genomen. In het huis bleek er ook nog een portemonnee met 20.000 euro onder een matras te liggen en zat er 50.000 euro in een vuilnisbak verstopt.

Lees ook: Marokkanen veroordeeld voor drugssmokkel via Zeebrugse haven

De 51-jarige partner van C. wordt beschuldigd van voorbereidingshandelingen voor de import van cocaïne. Er wordt vermoed dat de contanten van hem zijn, maar C. ontkende dit stellig tijdens haar proces voor witwassen op dinsdag. Ze zegt dat ze jarenlang het grootste deel van haar inkomen opzij schoof en verzekeringspenningen spaarde. Het cash geld bestelde ze bij de bank of pinde ze. Ze gaf de voorkeur aan grote coupures omdat die minder ruimte in beslag namen. Ze zegt dat ze op een zeer primitieve manier heeft geleefd. "We woonden in een kamertje op Zuid. De vaste lasten waren 300 euro per maand. Dat is natuurlijk erg weinig. Bovendien had ik geen auto. Jarenlang deed ik alles met de fiets. Ik kocht ook geen dure spullen, ging niet op dure vakanties. Ik heb mijn geld tot de laatste cent gespaard", aldus C. in het AD.

Het OM is van mening dat het onmogelijk is dat de Rotterdamse zoveel heeft kunnen sparen. De verdachte werkte bovendien bij een bank en zou dus moeten weten dat dit geen goede manier is om met contant geld om te gaan. Ook het feit dat haar partner verdacht wordt van handel in cocaïne, is bezwarend voor haar verhaal. Daarnaast vindt justitie het ook verdacht dat C. na de huiszoeking direct naar haar kluis snelde.

Lees ook: Witwassen: Marokko op plaats 4 in de regio

Het OM stelde een ’milde’ eis van zes maanden cel, waarop de verdachte zeer emotioneel reageerde. Ze is bang dat haar spaargeld afgepakt wordt en er niets overblijft voor de kinderen. Aan het einde van de zitting benadrukt C. nogmaals dat het geld haar echt toebehoort. "Ik heb daar hard voor gewerkt. Het geld was bedoeld voor de toekomst van mijn kinderen. Ik ben geen crimineel." Haar advocaat, Cem Kekik, wijst de rechter ook op het feit dat het dossier niet aantoont dat het gezin over dure spullen beschikt. Hij vraagt om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. De partner van C. pleitte met succes voor uitstel van het proces voor extra onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team