Zoeken

Ridouan Taghi wil dat zijn strafzaak wordt afgesplitst van Marengo

24 september 2021 - 12:00 - Wereld

©

De hoofdverdachte in het Marengo-proces, Ridouan Taghi, wil dat de strafzaak tegen hem wordt afgesplitst van die van de zestien medeverdachten. Dat verzoek werd deze week ingediend door zijn advocaat Inez Weski. Zij gelooft dat dit ook gunstig is voor de rust in het proces.

De Marengo strafzaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Er zijn in totaal zeventien verdachten, onder wie Taghi, die de hoofdverdachte is in het proces. Volgens advocaat Inez Weski is er in de zaak "disproportioneel" veel aandacht voor Taghi, waardoor medeverdachten niet voldoende aandacht zouden kunnen krijgen. "Door afsplitsing wordt de spanning binnen het Marengoproces misschien minder”, aldus Weski in De Telegraaf.

Lees ook: Ridouan Taghi en kroongetuige Nabil B. botsen opnieuw in de rechtszaal

De rechtbank is in april begonnen met de inhoudelijke behandeling van deze zeer omvangrijke zaak. Op woensdag werd ook kroongetuige Nabil B. aan de tand gevoeld over de appjes die hij heimelijk via een mobiele telefoon vanuit zijn cel met zijn familie en partner heeft gevoerd.

Het Openbaar Ministerie gaat nadenken over het verzoek van Taghi. Waarschijnlijk komen ze op de volgende zittingsdag met een standpunt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team