Zoeken

Ridouan Taghi en kroongetuige Nabil B. botsen opnieuw in de rechtszaal

9 april 2021 - 10:40 - Wereld

©

De hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo, Ridouan Taghi, heeft tijdens de tweede dag van de inhoudelijke behandeling in de rechtbank van Amsterdam opnieuw uitgehaald naar kroongetuige Nabil B. Hij maakte hem uit voor leugenaar en beweerde dat ze elkaar niet kennen.

Het OM ziet Taghi mede op basis van de verklaringen van kroongetuige Nabil B., als de leider van een keiharde drugsbende, die verantwoordelijk is voor zes liquidaties en vier pogingen daartoe. Op de tweede dag van het Marengo-proces wil de rechtbank kroongetuige Nabil B. ondervragen met betrekking tot verklaringen die hij eerder heeft afgelegd. Ze willen vooral horen of hij de groep rondom Taghi al kende voordat hij daarbij betrokken raakte.

Ridouan Taghi wist zich vrij kalm te houden in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam. Maar toen Taghi op het eind van de zitting vragen mocht stellen aan Nabil B., ging hij in sneltempo los. "Heb ik je ooit gebeld? Heb ik je ooit een bericht gestuurd? Heb ik je ooit mijn nummer gegeven? Ben je ooit bij mij in de auto gestapt? Hebben we ooit samen iets ondernomen? Ken ik jouw familie? Ken jij mijn familie?", schrijft RTL Nieuws. Hij probeerde daarmee aan te tonen dat de beweringen van Nabil B. over hun ontmoetingen fout zijn en ze elkaar dus niet kennen. "Om elkaar goed te kennen hoef je elkaars familie niet te kennen. Ik weet dondersgoed hoe jij denkt en redeneert", antwoordde de kroongetuige.

De officier van justitie vroeg Taghi op een bepaald moment of hij ooit met Nabil B. heeft geschaakt, zoals de kroongetuige beweert. Daarop reageerde hij bijdehand. "Het is net als Rutte, ik heb daar geen actieve herinnering aan." Daarnaast stoorde het Taghi ook dat hij vanuit de plek waar hij zat, B. niet in de ogen kon kijken. "Het is toch de bedoeling dat we hem zien? Hij zit nu achter een muurtje. Het enige wat ik zie, is z’n neus langer worden wanneer hij liegt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team