Zoeken

Ridouan Taghi woedend op kroongetuige Nabil B.

23 maart 2021 - 10:00 - Wereld

©

Het Nederlandse Openbaar Ministerie denkt dat Ridouan Taghi aan het hoofd staat van een organisatie dat meerdere liquidaties heeft laten plegen. In het Marengo-proces wordt Taghi verdacht van betrokkenheid bij zes moorden en nog eens vier pogingen daartoe. Aan het einde van de eerste dag van het Marengo proces, haalde hoofdverdachte Ridouan Taghi snoeihard uit naar kroongetuige Nabil B.

Nabil B. had een blanco strafblad, tot hij met een vuurwapen werd opgepakt in de chique P.C. Hooftstraat in Amsterdam voor de vergismoord op Hakim Changachi in januari 2017. Als goede bekende van de familie Changachi kwam B. door die moord tussen twee vuren te zitten. Bevreesd voor zijn eigen leven nam hij de ongebruikelijke beslissing om zich te laten arresteren en met de politie te spreken over de organisatie van Taghi, schrijft RTL Nieuws.

In ruil voor de getuigenis van Nabil B. eist het Openbaar Ministerie een lagere straf tegen hem. Maar B. betaalt een hoge prijs voor deze beslissing. In maart 2018, een week nadat het Openbaar Ministerie de afspraak met B. naar buiten had gebracht, werd zijn onschuldige broer Reduan in Amsterdam doodgeschoten en in september 2019 werd zijn advocaat Derk Wiersum vermoord bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert.

In de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam sprak B. snel en onduidelijk, en dat zorgde bij momenten voor ergernis bij de advocaten in de zaal. Taghi luisterde urenlang onbewogen naar Nabil B., maar toen de voorzitter van de rechtbank aan het einde van de middag vroeg of iemand nog vragen had voor de kroongetuige, haalde Taghi hard naar hem uit. "Ik wil me niet richten tot die fantast, tot die leugenaar. Daartegen heb ik niks te zeggen". Volgens Taghi is er geen sprake van een criminele organisatie. "Heeft hij wel eens persoonlijk contact gehad met de mensen die hier zitten? Heeft hij wel eens opdrachten van ze gekregen. In mijn beleving lijdt deze jongen aan grootheidswaanzin."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team