Zoeken

Mocro-maffia: kroongetuige Nabil B. betrouwbaar

15 januari 2021 - 12:00 - Wereld

©

In het Marengo-proces behandelde het OM eerder deze week in Amsterdam de betrouwbaarheid van kroongetuige Nabil B. Hij heeft tientallen verklaringen afgelegd die de afgelopen maanden door het OM zijn onderzocht op betrouwbaarheid. Het OM zegt nu dat de verklaringen blijken te kloppen.

In maart 2018 presenteerde het OM Nabil B. als kroongetuige, nadat hij in december 2017 de overeenkomst in het diepste geheim had getekend. Als kroongetuige heeft hij tientallen belastende verklaringen afgelegd tegen de bende van Ridouan Taghi. Zes dagen nadat Nabil als kroongetuige was gepresenteerd, werd zijn broer Reduan vermoord in zijn kantoor in Amsterdam-Noord en in september 2019 werd ook zijn advocaat Derk Wiersum doodgeschoten.

Het AD schrijft dat het OM in duizelingwekkend aantal onderschepte en ontsleutelde chatberichten bevestiging heeft gevonden voor de betrouwbaarheid van de kroongetuige. "Uit die berichten blijkt dat Taghi het belangrijk vindt dat de moord op K. wordt gepleegd en dat Taghi in contact staat met personen die dat voor hem zouden willen doen. Het gaat Taghi daarbij blijkens die berichten overigens niet alleen om K., maar ook om Karim B. en iedereen die met hen samenwerkt," aldus de officier van justitie.

Er is in de onderschepte chatberichten ook veel bewijs gevonden over de werking van de criminele organisatie van Taghi. De Amsterdamse rechtbank verwacht nog zeker tot half volgend jaar bezig te zijn met dit proces. Op 15 februari wordt begonnen met de inhoudelijke behandeling van de zaak rond hoofdverdachte Taghi en zestien medeverdachten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een reeks moorden in de onderwereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team