Zoeken

Richkids in Marokko geloven dat ze boven de wet staan

13 augustus 2023 - 18:00 - Marokko

©

Bekend om hun drugsgebruik, betrokkenheid bij verkeersongevallen en verkrachtingen, zijn de "Oulad lefchouch", ofwel de kinderen van welgestelde Marokkaanse gezinnen of verwende kinderen, uitgegroeid tot een specifiek type delinquenten die denken dat ze boven de wet staan.

In Marokko nemen de misdrijven gepleegd door de "Oulad lefchouch" toe. Vroeger bleven hun misdaden ongestraft, en de onderzoeken werden geopend tegen onbekenden. "Zelfs als het proces tot het einde wordt gevoerd, stopt de zaak wanneer de straf moet worden uitgevoerd, dankzij een spel van invloed en zorgvuldige interventies door de familie", schrijft Assabah. Maar de opkomst van sociale media verandert de situatie. Steeds meer slachtoffers of hun familieleden filmen de misdrijven om de beelden op sociale media te delen en vervolgens een klacht in te dienen. Het openbaar ministerie heeft dan geen andere keuze dan onderzoek te doen naar de zaak.

Lees ook: Geen straf voor richkid die op trouwstoet in Essaouira inreed

In 2021 veroordeelde de criminele kamer van het Hof van Beroep in Casablanca drie "Oulad lefchouch" tot elk 15 jaar gevangenisstraf. Ze werden vervolgd voor het vormen van een criminele bende, groepsverkrachting, gijzeling, identiteitsfraude, chantage en marteling. In de rechtbank had de hoofdverdachte schuld bekend en toegegeven dat hij zeven meisjes had misbruikt. Een jaar eerder had de zoon van een zakenman twee maanden gevangenisstraf gekregen voor het beledigen van een veiligheidsagent in Tetouan.

Lees ook: Dronken richkid veroorzaakt ongeval met Lamborghini en vlucht weg in Tetouan

Waarom dit gedrag van verwende kinderen? De krant wijst op een gebrek aan opvoeding, brutaliteit en misplaatste geweld. Het is essentieel dat waarden als respect worden bijgebracht in hun gezinnen, maar ook op school en in de samenleving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team