Zoeken

Verdachten schokkende moord op Badr achter de tralies

7 augustus 2023 - 11:00 - Marokko

©

De gruwelijke moord op Badr, die heel Marokko heeft geschokt, kent een nieuwe wending. De hoofdverdachte en vier medeverdachten zijn voorgeleid voor de procureur des Konings bij het hof van beroep in Casablanca en aangeklaagd.

Alle verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen in de Oukacha gevangenis in Casablanca. Ze worden vervolgd voor het vormen van een criminele bende, moord met voorbedachten rade en gekwalificeerde diefstal. De hoofdverdachte en zijn handlangers zouden de slachtoffers hebben mishandeld en beroofd, alvorens Badr met een auto te overrijden.

Lees ook: Jonge promovendus slachtoffer gruwelijke misdaad in Casablanca

Het incident begon met een ogenschijnlijk eenvoudig geschil in een fastfoodrestaurant. Een vriend van Badr verklaarde dat ze de verdachten niet kenden, maar na een confrontatie in het restaurant werden ze achtervolgd tot op de parkeerplaats, waar Badr werd vermoord.

Na de moord zou de hoofdverdachte een poging hebben gedaan om het land illegaal te verlaten. Hij liet de auto waarmee hij over Badr heen was gereden achter in Casablanca en reisde naar Laayoune, waar hij kon worden gearresteerd. Zijn schoonbroer, die verdacht wordt van deelname aan de moord, werd samen met hem aangehouden.

Het onderzoek van de Gerechtelijke Politie resulteerde in de vondst van de auto en de arrestatie van de andere verdachten. Ondertussen heeft de politie ook vernomen dat de hoofdverdachte bij een soortgelijke misdaad betrokken zou zijn geweest in 2018. Een onderzoek naar deze zaak loopt nog.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in onderzoek naar moord op student in Tanger

De gewelddadige dood van de jonge Badr, die net een masterdiploma had behaald en een visum voor Canada had verkregen om er zijn doctoraatsstudies te gaan doen, schokte heel Marokko. Verschillende media meldden dat de hoofdverdachte lid is van een rijke familie in het zuiden van het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team