Zoeken

Geen straf voor richkid die op trouwstoet in Essaouira inreed

6 augustus 2022 - 12:20 - Marokko

©

De "ould lefchouch" (richkid) die begin februari in Essaouira op een bruiloftsstoet was ingereden zal zijn gevangenisstraf van twee jaar niet moeten uitzitten. Hij werd op borgtocht vrijgelaten.

De neef van een rijke zakenman en eigenaar van een beroemde kliniek betaalde een borgtocht van 10.000 dirham. De jongeman werd in eerste aanleg tot een gevangenisstraf van twee jaar veroordeeld omdat hij in februari jongstleden met geweld was ingereden op een auto die deel uitmaakte van een trouwstoet in Essaouira, zo meldt het dagblad Akhbar.

Lees ook: Auto rijdt in op bruidsstoet in Essaouira

De vrijlating op borgtocht komt voor mensen in Essaouira als een verrassing, met name vanwege de aanklachten tegen de man: bezit en verkoop van drugs, minachting van een ambtenaar in dienst en te hard rijden onder invloed van drugs.

Lees ook: Celstraf voor inrijden op bruiloftsfeest in Essaouira

Na vijf maanden voortvluchtig te zijn geweest, werd de jongeman begin juli gearresteerd door de gerechtelijke politie van Marrakech in coördinatie met de Koninklijke Gendarmerie. Er waren verschillende video’s opgedoken waarin hij de autoriteiten beschimpte omdat ze hem nog niet hadden kunnen arresteren. Dit heeft de taak van de veiligheidsdiensten vergemakkelijkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team