Zoeken

Imam gearresteerd voor verkrachting kinderen in Marokko

7 augustus 2023 - 23:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse imam wordt beschuldigd van de verkrachting van een 12-jarige jongen en zijn 7-jarige zus, en riskeert tot 20 jaar gevangenisstraf. De twee kinderen studeerden in zijn Koranschool.

De zestiger, imam van een moskee, wordt verdacht van pedofilie. De zaak kwam aan het licht na de ontdekking van sporen van mishandeling op de jongen en zijn zus. De kinderen vertelden aan hun ouders dat "de imam van de moskee waar ze studeerden hen deze sporen van geweld had toegebracht", meldt Al Akhbar. De vader van de twee kinderen diende vervolgens een klacht in bij de Koninklijke Gendarmerie. Na verhoor van de kinderen en de imam werd de zaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Imam in Marokko opgepakt voor homoseksualiteit en pedofilie

In de nasleep hiervan kreeg de Koninklijke Gendarmerie bevel om de 62-jarige imam te arresteren. De twee slachtoffers werden onderworpen aan een medisch onderzoek, dat bevestigde dat ze seksueel waren misbruikt. De vermeende dader zal deze week voor de rechter worden geleid. Hij riskeert van 10 tot 20 jaar gevangenisstraf, zoals bepaald door het Wetboek van Strafrecht voor gevallen van verkrachting van minderjarigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team