Zoeken

Marokko schaft binnenkort dubbele controle PCR-vaccinatiepas af

16 mei 2022 - 18:20 - Marokko

©

De afschaffing van de dubbele vereiste om een vaccinatiebewijs en een negatieve PCR test te laten zien voor reizigers die op Marokkaanse luchthavens aankomen, krijgt meer vaste vorm.

Een regeringsbron meldt dat de officiële bekendmaking van de afschaffing van de dubbele eis van "PCR test" plus "vaccinatiebewijs" naar verwachting zal gebeuren bij de aanvang van Operatie Marhaba, die gepland is voor begin juni, zegt Challenge.

Lees ook: Operatie Marhaba 2022 zal "uitzonderlijk" zijn

Als de afschaffing van kracht wordt, zullen reizigers uit het buitenland Marokko via de lucht of over zee kunnen binnenkomen met een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur of een geldig inentingsbewijs. "De overheid moet tegen die tijd bepalen of deze nieuwe regeling al dan niet alleen voor reizigers uit groene zones geldt," vervolgt dezelfde bron.

Lees ook: Oproep tot versoepeling om toegangsvoorwaarden tot Marokko

De versoepeling van de dubbele verplichting om een inentingsbewijs en een negatieve PCR test voor te leggen aan luchtreizigers, zal niet enkel de terugkeer van Marokkanen in het buitenland in de zomer vergemakkelijken, maar ook helpen om de toeristische sector nieuw leven in te blazen. Ook zal het een opluchting zijn voor professionals in de sector die hopen er deze zomer financieel weer bovenop te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team