Zoeken

Marokko: reden opschorting luchtverbindingen bekend

30 november 2021 - 09:40 - Marokko

©

De opschorting van de lucht- en zeeverbindingen waartoe Marokko heeft besloten, heeft onder meer te maken met de vertraging die wordt geconstateerd bij de inentingscampagne.

Deze informatie werd verstrekt door Hicham Afif, lid van het Marokkaanse interministeriële comité voor de follow-up van de pandemie, meldt Barlamane.

Lees ook: Marokko verbiedt inkomende vluchten voor 15 dagen

In een interview zei de specialist dat "het besluit om alle rechtstreekse vluchten voor reizigers naar het koninkrijk Marokko voor een periode van twee weken op te schorten, ingegeven is door de wereldwijde epidemiologische omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de volksgezondheid in de verschillende staten".

Volgens hem "laten Marokkanen zich de laatste dagen ook niet meer massaal vaccineren, wat de staat ertoe dwingt deze moeilijke beslissingen te nemen om de volksgezondheid van de burgers te beschermen. De vertraging van de corona-vaccinatiecampagne begint onrust te veroorzaken bij de regering, die de gestelde doelstellingen wil bereiken, die wellicht ook niet voldoende zullen zijn om een nieuwe golf van de coronapandemie te voorkomen".

Lees ook: Royal Air Maroc schort al haar vluchten op

De gezondheidsautoriteiten hebben een groot aantal initiatieven genomen om besluiteloze en onwillende personen aan te moedigen om zich te laten vaccineren. Marokko beschikt momenteel over "een strategische voorraad vaccins van ongeveer 13 miljoen doses", aldus de deskundige. Hij roept ongevaccineerden op om zich naar de vaccinatiecentra te begeven om sneller collectieve immuniteit te bereiken, vóór er weer een de nieuwe golf aanbreekt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team