Zoeken

Repatriëring Marokkanen die in het buitenland vastzitten

10 december 2021 - 17:40 - Marokko

marokkanen-buitenlanders-repatriëring.jpg

Volgens de Marokkaanse minister van Volksgezondheid overweegt de regering de mogelijkheid om een begin te maken met de repatriëring van Marokkanen die in het buitenland zijn gestrand.

"De autoriteiten overwegen de mogelijkheid om Marokkanen die in het buitenland vastzitten te repatriëren. We zullen voor elk land een apart sanitair protocol opstellen," aldus Khalid Ait Taleb, eraan toevoegend dat "er rekening mee moet worden gehouden dat verscheidene van deze landen zich in een gevaarlijke epidemiologische situatie bevinden".

Lees ook: Marokko verlengt opschorting luchtverbindingen

Hij herinnerde eraan dat de autoriteiten hebben besloten de lucht- en zeeverbindingen op te schorten om "het koninkrijk te beschermen tegen de Omikronvariant, maar ook om de succesvolle resultaten te behouden".

Lees ook: Omikron: Marokko overweegt nieuwe beperkingen

"In het licht van de snelle verspreiding van de nieuwe virusvariant Covid-19 - Omikron - in Europa en Afrika, en om het succes van Marokko in de strijd tegen de pandemie te vrijwaren en de gezondheid van zijn burgers te beschermen, werd besloten alle rechtstreekse passagiersvluchten naar het koninkrijk Marokko voor een periode van twee weken op te schorten. Dit gebeurde op maandag 29 november 2021 om 23.59 uur," verkondigde een regeringsverklaring eind november.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team