Zoeken

Redding Rayan versterkt Marokko

9 februari 2022 - 09:40 - Marokko

©

De golf van solidariteit die Marokko na de dood van Rayan heeft overspoeld, zorgt zowel in het koninkrijk als daarbuiten voor bewondering.

Uit heel Marokko zijn mensen naar het dorp Igrhane (Chefchaouen) getrokken, waar het drama plaatsvond. Tijdens de vijf dagen durende reddingsoperatie voor Rayan, werden zij opgevangen door de dorpelingen. Sommige agenten van de gendarmerie overnachtten zelfs in het huis van Rayan, bericht El Pais.

Lees ook: Vreemde gelijkenis tussen aflevering The Simpsons en redding Rayan

De mensen in dit arme dorp in het Rifgebergte leven in extreme armoede. Vele Marokkanen hebben zich dan ook solidair verklaard met de familie van het jongetje nadat afgelopen dinsdag bekend werd dat hij in een opgedroogde put was gevallen, waarna zijn levenloze lichaam zaterdag kon worden teruggevonden.

In een bericht dat kort na de bekendmaking van het overlijden van Rayan werd verspreid, bracht het koningshuis de condoleances over van Koning Mohammed VI aan de nabestaanden van de kleuter. "Zijne Majesteit de Koning heeft de reddingsoperatie van nabij gevolgd en de hoogste opdracht gegeven ervoor te zorgen dat alles in het werk wordt gesteld het jongetje te redden. Maar de wil van God is onstuitbaar en het kind gaf gevolg aan de oproep van de Allerhoogste," aldus het Koninklijk Paleis, dat de Marokkanen bedankte voor hun "solidariteit" met de familie van Rayan.

Lees ook: Marokko neemt afscheid van Rayan

Nadat het lichaam was geborgen en voor autopsie naar Rabat was overgebracht, is de kalmte geleidelijk aan teruggekeerd in het dorp. Mensen hielpen elkaar om in het volgende dorp, zo’n 15 kilometer verderop, te komen om hun mobiele telefoon te kunnen opladen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team