Zoeken

Zaak Rym Fikri: Reda Abakrim, alias "Turbo", betrokken?

17 februari 2024 - 23:00 - Marokko

©

Reda Abakrim, alias "Turbo", de hoofdverdachte in de zaak rond de ontvoering en moord op de echtgenoot van zangeres Rym Fikri, is in april vrijgesproken door het hof van beroep in Casablanca. Hij was in 2020 in voorlopige hechtenis genomen voor ontvoering, gijzeling en moord met voorbedachten rade.

"Turbo" werd vervolgd voor de ontvoering, gijzeling en moord op de Marokkaanse Brahim Hajaji in Frankrijk in 2007. Hij werd door het hof van beroep in Casablanca vrijgesproken, terwijl hij bij verstek tot 21 jaar celstraf was veroordeeld door de Franse rechtbank van Versailles.

Lees ook: Familie vermoorde man beschuldigt zangeres Rym Fikri

De zaak dateert van 2007 en vertoont overeenkomsten met de zaak van de echtgenoot van Rym Fikri. Brahim Hajaji zou in Frankrijk zijn verdwenen na een ontmoeting met "Turbo" in het kader van een cannabishandel. Gezocht door de Franse autoriteiten voor dit misdrijf, vluchtte de verdachte naar Marokko met een vals paspoort uit Dubai.

Reda Abakrim, zoals "Turbo" heet, werd gearresteerd op de luchthaven van Casablanca dankzij een samenwerking tussen de rechercheurs van het Franse antidrugsbureau en hun Marokkaanse collega’s.

Lees ook: Zaak Rym Fikri: Franse Marokkaan aangehouden

Zijn vrijspraak door de Marokkaanse justitie voor de moord op Brahim Hajaji roept vragen en zorgen op. De advocaat van de familie van Brahim Hajaji, Mohamed Aghnaj, verborg zijn verbazing niet over de beslissing tot vrijspraak "voor een misdaad waarvoor hij al was veroordeeld" en kondigde aan dat hij in beroep zou gaan. De 38-jarige "Turbo" is een van de grootste cannabishandelaren die vanuit Marokko naar Frankrijk opereert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team