Zoeken

Drugsbaron Reda Abakrim alias "Turbo" opnieuw voor de rechter

18 april 2024 - 11:00 - Marokko

©

Het proces tegen de vermeende drugsbaron Reda Abakrim, alias "Turbo", voor de moord op Brahim Hajjaji in Frankrijk in 2007 is opnieuw uitgesteld. Abakrim is ook de hoofdverdachte in de moord op de echtgenoot van zangeres Rym Fikri.

De rechtbank van Casablanca heeft besloten Abakrim, 40 jaar oud, te laten verschijnen. Tijdens de negende zitting legde de verdediging van de vermeende drugsbaron het gevangenisnummer van de verdachte voor aan de rechtbank, meldt H24info. Abakrim werd op 22 december 2020 gearresteerd op de luchthaven van Casablanca na 13 jaar op de vlucht te zijn geweest. Hij werd in Marokko vervolgd voor "deelname aan ontvoering, gijzeling en moord" in verband met de moord op Brahim Hajaji in Frankrijk in 2007.

Lees ook: Schedel echtgenoot Rym Fikri gevonden in rivier

Tot verbazing van Mohamed Aghanaj, advocaat van de familie van het slachtoffer, werd "Turbo" op 18 april 2023 vrijgesproken door het Hof van Beroep in Casablanca. Aghanaj ging in beroep tegen deze vrijspraak. "Hij werd aanvankelijk gearresteerd voor het gebruik van een valse paspoort, voordat de politie ontdekte dat er een internationaal arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd na een veroordeling tot 21 jaar gevangenisstraf in Frankrijk in een zaak van moord in verband met drugshandel", aldus Mohamed Aghanaj.

Sinds de moord op Brahim Hajjaji in 2007 in de regio Parijs was Reda Abakrim op de vlucht. In juni 2020 veroordeelde het hof van assisen in Versailles hem tot 21 jaar gevangenisstraf. Turbo werd toen actief gezocht door het Franse Bureau voor de Bestrijding van Drugshandel (Ofast) als hoofdverdachte in de moord op Hajaji.

Lees ook: Zaak Rym Fikri: Reda Abakrim, alias "Turbo", betrokken?

Reda Abakrim wordt beschouwd als een van de grootste hasjhandelaren van Marokko naar Frankrijk. Hij zit momenteel vast voor zijn vermeende betrokkenheid bij de moord op de man van Rym Fikri. Het slachtoffer werd op 8 februari ontvoerd in de buurt van zijn huis in Casablanca door personen die in een terreinwagen zaten. Hij werd vermoord en zijn lichaam werd gevonden in de bedding van een rivier in de omgeving van Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team